Półkolonie dla dzieci 8-12 lat.

Szanowni Państwo

zachęcamy do zapisywania się na półkolonie realizowane przez naszą Fundację. Przygotowaliśmy 8 ciekawych turnusów w lipcu i sierpniu. W każdym z nich weźmie udział 20 dzieci (w przypadku dzieci poniżej 10 lat, będą to grupy 15 osobowe), które będą znajdować się pod stałą opieką dwóch opiekunów. Półkolonie będą się odbywać od poniedziałku do piątku w godzinach 9:00-15:00. Półkolonie przeznaczone są dla dzieci w wieku 8-12 lat ale do kwestii wieku podchodzimy elastycznie i indywidualnie.

Tematem przewodnim półkolonii będzie patriotyzm, oraz diagnoza wiedzy dzieci na temat historii Polski oraz tego, czym dla nich jest patriotyzm. Celem projektu jest poszerzenie wiedzy na ten temat, wykreowanie zainteresowania powyższymi dziedzinami oraz zakorzenienie pozytywnego wizerunku Polski i nowoczesnego patriotyzmu. Chcemy, aby już na wczesnym etapie życia, kiedy kształtują się już osobowość i poglądy człowieka, wzmocnić poczucia wspólnoty, współodpowiedzialności i zainteresowanie Polską i jej historią.

Przygotowując program staraliśmy się zrównoważyć dobrą zabawę z nauką. Dzieci wezmą udział w interaktywnych warsztatach oraz grach. Państwa pociechy otrzymają każdego dnia śniadanie oraz obiad. Zostaną ubezpieczone, zapewnimy im również transport po mieście, oraz opiekę medyczną. Same zajęcia będą prowadzone przez doświadczoną kadrę pedagogiczną.

Półkolonie zostały dofinansowane przez naszego głównego sponsora – Bank Zachodni WBK – Grupa Santander. Dzięki temu Półkolonie zostają dofinansowane w 75%, a ich cena wynosi zaledwie 100 zł. W wyjątkowych sytuacjach przewidujemy możliwość 100% dofinansowania.

Zachęcam do zapisywania dzieci na turnusy.

Paweł Adamów

Prezes Fundacji im. Macieja Frankiewicza