Tegoroczna nagroda im. Macieja Frankiewicza – relacja

Już po raz piąty konkurs był organizowany dla upamiętnienia postaci Macieja Frankiewicza – wieloletniego wiceprezydenta, samorządowca, przede wszystkim człowieka o wielkim sercu, pełnego odwagi i konsekwencji w działaniu dla Polski.

W tym roku, nominowanymi były osoby bardzo aktywne, działające społecznie, które mają poczucie odpowiedzialności za podejmowane decyzję. Charakteryzowała ich pogoda ducha oraz umiejętność rozbudzania swoich pasji w innych młodych ludziach ze swojego otoczenia. Wśród grona wybranych są min. organizatorzy wydarzeń wizualnych i teatralnych, instruktor harcerstwa, szef grupy rekonstrukcyjnej „Warta”, realizator filmów historycznych, wolontariusz organizujący lokalne akcje pomocowe, miłośnik Wronek i twórca portali internetowych, koordynator wolontariuszy widowiska „Orzeł i Krzyż” czy ochotnik straży pożarnej.

Nominowanymi jak co roku byli młodzi ludzie z całej Wielkopolski.

Zobacz film z gali nagrody!

Kapituła nagrody wybrała tegorocznego laureata z 10 nominowanych osób. Laureatem nagrody im. Macieja Frankiewicza w roku 2017 został Karol Grajewski – strażak, dziennikarz kilku lokalnych portalu we Wronkach.

Kim jest Karol Grajewski? zobacz film

Na stronie www.nagrodafrankiewicza.pl przeczytacie więcej o tegorocznej nagrodzie i sylwetkach nominowanych.

Na bieżąco śledź nasz profil www.facebook.com/NagrodaFrankiewicza/