RELACJA PO LETNICH PÓŁKOLONIACH DLA DZIECI.

25 sierpnia zakończyliśmy ostatni turnus naszych tegorocznych półkolonii patriotycznych dla dzieci z Poznania.

Bogaty program atrakcji przeplatany był warsztatami patriotycznymi i poznawaniem historii miasta oraz regionu. Dzieci zwiedzały Stadion Miejski, odbywały się całodniowe wycieczkę do Bolesławca gdzie spędziły czas przy ognisku, zwiedzały stadninę i jeździły konno. Każdego dnia nie brakowały zabaw sportowych i zajęć plastycznych.

W programie znalazło się także zwiedzanie Poznania z grą miejską, wypiekanie tradycyjnych rogali świętomarcińskich, wizyta w interaktywnym muzeum Blubry  6D oraz wycieczka do Parku Dzieje w Murowanej Goślinie, gdzie odbywały się warsztaty manualne, zabawy z animatorami, gry sportowe i atrakcje typu tocznie koła, przeciąganie liną, rzuty podkową, chodzenie na drewnianych wiadrach.

Ostatniego dnia dzieci otrzymywały dyplomy i nadanie tytułu Młodego Patrioty. Półkolonie były połączeniem edukacji i dobrej zabawy.

Projekt został dofinansowany z budżetu miasta Poznania.