LETNIE PÓŁKOLONIE DLA DZIECI 2018

Dołącz do grona Młodych Odkrywców Poznania !

Letnie półkolonie dla dzieci w wieku 7-12 lat. Chcecie cieszyć się latem pełnym nowych doświadczeń, ciekawych spotkań i wycieczek edukacyjnych?

Półkolonie to nie tylko świetna zabawa, ale też duża dawka wartościowych warsztatów (spotkania o patriotyzmie i bezpieczeństwie), poznawania miasta i atrakcji turystycznych. To całościowy program, na który składa się cykl powiązanych ze sobą spotkań, wycieczek, gier, zabaw ruchowych. Dzięki półkoloniom, dzieci będą mogły rozbudzić w sobie chęć do uprawiania sportu oraz w wartościowy sposób, pożytecznie spędzić wakacje w mieście. Cały program jest zbalansowany i dostosowany do potrzeb naszych uczestników, a jego realizacją zajmuje się wykwalifikowana kadra.

Kiedy i gdzie organizowane są półkolonie?

Turnus 2.07 – 6.07

Turnus 9.07 – 13.07

Turnus  6.08 – 10.08

Turnus 27.08- 31.08

Od poniedziałku do piątku w godzinach 7:30-17:30

Dla dzieci w wieku 7-12 lat (do wieku podchodzimy elastycznie i indywidualnie)

Miejsce: Ośrodek Szkolno-Wychowawczy ul. ul. Bydgoska 4A (przy Rondzie Śródka) oraz teren Poznania, wycieczka do Bolesławca oraz do Parku Dzieje – Murowana Goślina i inne w okolicach Poznania.

Co zapewniamy?

• ciekawy i wartościowy program w godzinach od 7:30 – 17:30
  • autorskie gry i zabawy ruchowe
  • niezapomniane wycieczki i spotkania
  • bilety wstępu i komunikacji miejskiej
  • zdrowe posiłki
  • doświadczoną opiekę wykwalifikowanej kadry
  • gry zespołowe z nagrodami
  • uczestnictwo w całej półkolonii lub tylko w poszczególnych dniach

Koszt

399 zł za turnus

Płatne przelewem na numer konta

Bank Zachodni WBK S.A.  83 1090 2590 0000 0001 3051 1809

tytułem : imię_nazwisko i numer turnus

Półkolonie organizowane są według zaleceń Ministerstwa Edukacji Narodowej i rejestrowane w Wielkopolskim Kuratorium Oświaty.

Jak dzieci skorzystają na półkoloniach?

• będą cieszyć się zabawnym, ciekawym, ale i bezpiecznym i odpowiednio przygotowanym dla nich programem, który wniesie wiele nowych doświadczeń i umiejętności
  • zbudują w sobie pozytywne nastawienie do nauki, dowiedzą się czym jest patriotyzm, poznając historię Miasta Poznania
  • nauczą się jak pracować w grupie i komunikować się z innymi

Zgłoszeni

• Więcej informacji telefonicznie pod numerem: 737415850 w godz. od 9.00 do 16.00

Ramowy program półkolonii

• Całodniowa wycieczka do naszej Stadniny Koni gdzie spędzą czas przy ognisku, będą zwiedzać stadninę, zobaczą pokaz Ułanów Poznańskich, będą jeździć konno i bryczką, nauka pieśni ułańskich i patriotycznych.

• Całodniowa wycieczka Szlakiem Piastowkim (Skansen Miniatur w Pobiedziskach – Szlak Piastowski i jego obiekty w pigułce, Gniezno – zwiedzanie Katedry, Drzwi Gnieźnieńskie, Przejazd kolejką wąskotorową na trasie Żnin-Wenecja-Biskupin (lub Wenecja-Biskupin), Biskupin – zwiedzanie Rezerwatu Archeologicznego, Warsztaty – lepienie naczyń z gliny).

• Całodniowa wycieczka parku Dzieje w Murowanej Goślinie, przejazd szynobusem (Mini zoo, Zwierzyniec, ogród Bajek Krasickiego, plac zabaw „Pracownia Żółtej Ciżemki” wraz
    z piaskownicą archeologiczną, warsztaty manualne robienie opaski na głowę/wianka i dla chłopców robienie hełmu rycerskiego lub koszyka, zabawy z animatorem min. przeciąganie liną, rzuty podkową, chodzenie na drewnianych wiadrach, toczenie koła itp. Obiad na miejscu w restauracji.

• Zwiedzanie Miasta Poznania – Gra miejska i specjalny program dla dzieci (zwiedzanie Starego Miasta, Ostrowa Tumskiego, Bramy Poznania, Zamku Przemysła, Muzeum Rogala, Makiety Miasta Poznania).

• Akcja edukacyjna plusk Jesteś ciekawy skąd się bierze woda w kranie?
    Czym zajmują się małże w Aquanet? Co się dzieje z brudną wodą z Twojego domu?
    Jak zamienia się ścieki w czystą wodę. Specjalne warsztaty dla dzieci.

Ostatniego dnia dzieci otrzymywały dyplomy i nadanie tytułu Młodego Patrioty. Półkolonie były połączeniem edukacji i dobrej zabawy.

Name