Zapraszamy na zimowe półkolonie dla dzieci – 2018

Dołącz do grona Odkrywców w podróży dookoła świata!

Zapraszamy na zimowe półkolonie dla dzieci w wieku 7-12 lat.

Półkolonie pt. Odkrywcy w podróży dookoła świata to propozycja wartościowych i aktywnych ferii zimowych w mieście, spędzonych w formie podróży dookoła świata.

Ideą przygotowanego programu jest zapoznania dzieci z najciekawszymi zakątkami świata oraz ich tradycjami i sztuką. Podczas półkolonii dzieci będą brały udział w warsztatach podróżniczych, na których zdobędą wiedzę na temat geografii i różnorodności kulturowej, w zajęciach sportowych, dzięki którym zapoznają się z różnymi sportami, w tym także tymi nietypowymi, oraz w warsztatach twórczych, dzięki którym poznają instrumenty muzyczne i bę

dą je sami tworzyć. Poprzez łączenie wybranych miejskich atrakcji (min. łyżwy, zwiedzanie, park trampolin, przedstawienie teatralne) ze spotkaniami tematycznymi prowadzonymi w formie warsztatów, dzieci będą dobrze się bawić i uczyć jednocześnie.

W trakcie półkolonii pragniemy zaciekawić dzieci otaczającym je światem, zafascynować tematyką podróży i wielokulturowości, a także promować zdrowy tryb życia i aktywność sportową. Nie zapomnimy również o poznawaniu naszego miasta.

Półkolonie pt. Odkrywcy w podróży dookoła świata to przemyślany program dopełniony zorganizowanym czasem przeznaczonym na wartościowe gry planszowe z fabułą i zabawami ruchowymi w sali gimnastycznej. Każdego dnia będą odbywać się dla dzieci konkursy z drobnym i nagrodami.

Nasze półkolonie rozbudzą w dzieciach chęć do uprawiania sportu oraz umożliwią im pożyteczne spędzenie ferii w mieście oraz poznanie rówieśników. Cały program jest zbalansowany i dostosowany do potrzeb uczestników, a jego realizacją zajmuje się doświadczona i wykwalifikowana kadra.

Zapraszamy do wspólnej podróży dookoła świata!

iedy i gdzie organizowane są półkolonie?

Turnus  12.02– 16.02.2018

Turnus 19.02 – 23.02.2018

Zajęcia odbywają się od poniedziałku do piątku w godzinach 7:30-17:30

Przeznaczone są dla dzieci w wieku 8-12 lat (do wieku podchodzimy elastycznie i indywidualnie)

Miejsce: Ośrodek Szkolno-Wychowawczy ul. ul. Bydgoska 4A (przy Rondzie Śródka)

Co zapewniamy?

• ciekawy i wartościowy program w godzinach od 7:30 – 17:30
  • autorskie gry i zabawy ruchowe
  • niezapomniane wycieczki i spotkania
  • bilety wstępu
  • zdrowe posiłki (śniadanie, obiad i podwieczorek)
  • doświadczoną opiekę wykwalifikowanej kadry
  • atrakcyjne konkursy i gry zespołowe z nagrodami
  • uczestnictwo w całym programie lub tylko w poszczególnych dniach.

Półkolonie organizowane są według zaleceń Ministerstwa Edukacji Narodowej i rejestrowane w Wielkopolskim Kuratorium Oświaty.

Wystawiamy faktury.

Cena: 289 zł za dziecko

Cena za drugie dziecko: 229 zł

Jak dzieci skorzystają na półkoloniach?

• będą cieszyć się zabawnym, ciekawym, a jednocześnie bezpiecznym oraz odpowiednio przygotowanym dla nich programem, który przyniesie wiele nowych doświadczeń i umiejętności
  • zbudują w sobie pozytywne nastawienie do podróży, ale także do historii Miasta Poznania i sportu
  • nauczą się pracować w grupie i komunikować z innymi, nawiążą nowe znajomości

Ramowy program półkolonii zimowych

dzień godziny program
poniedziałek 7.30 -17.30 Wprowadzenie do programu Odkrywcy w podróży dookoła świata, śniadanie, wizyta w muzeum Blubry 6D, warsztaty podróżnicze “Poznajemy Europę”, obiad, gry i zabawy ruchowe
wtorek 7.30- 17.30 śniadanie, zwiedzanie INEA Stadion z przewodnikiem,  obiad, warsztaty pt. “Odkrywamy Amerykę” , podwieczorek, zajęcia sportowe w sali gimnastycznej,  gry planszowe i konkurs
środa 7.30 – 17.30 śniadanie, wyjście na lodowisko Malta, podwieczorek, zajęcia plastyczne pt. “W Krainie Lodu”, obiad, gry i zabawy ruchowe
czwartek 7.30 – 17.30 śniadanie, przedstawienie teatralne i zwiedzanie CK Zamek, podwieczorek, warsztaty podróżnicze – “Poznajemy Azję”, obiad, warsztaty pt. “Czym ludzie różnią się od siebie?”
piątek 7.30 – 17.30 śniadanie, gry planszowe i kalambury, wyjście do Jump Areny (park trampolin), warsztaty twórcze – “Dźwięki Afryki”, obiad, zajęcia ruchowe, wręczenie dyplomów Odkrywcy w podróży dookoła Świata!

Zastrzegamy sobie możliwość niewielkiej modyfikacji programu.

ZAPISZ DZIECKO:

Imię Dziecka